Суд підтвердив анулювання посвідки на проживання у Литві для матері дітей шойгу

Суд підтвердив анулювання посвідки на проживання у Литві для матері дітей шойгу

Укрінформ
Вільнюський окружний адмінсуд залишив чинним рішення Департаменту міграції про анулювання посвідки на проживання у Литві колишньої подруги глави міноборони рф сергія шойгу, матері його дітей Олені Камінскас.

Водночас Її нинішній чоловік Адольфас Камінскас може бути позбавлений громадянства Литви. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на національного мовника LRT.

Залишається чинним не тільки рішення Департаменту міграції про анулювання дозволу на тимчасове проживання Камінскас у Литві, а й інші заборони. Олена Камінскас мала посвідку на проживання у Литві з 2017 року. Влітку вона її втратила і незабаром оскаржила це, а також ще два рішення Департаменту міграції: заборону на в'їзд до Литви на 5 років і до країн Шенгенської угоди на 3 роки.

Олену Камінскас вважають матір'ю позашлюбних дітей міністра оборони росії сергія шойгу. Згідно з наявними документами, неповнолітня дочка від колишніх стосунків жінки з шойгу стала громадянкою Литви 2019 року, коли її удочерив литовець Камінскас.

Читайте також: У Вільнюсі демонтаж радянського меморіалу проходить без протестів

Помічник голови суду зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Аудрюс Кутрявічюс повідомив, що, оскільки судові засідання були закритими, вирішено не давати  розгорнутіших коментарів. Рішення суду ще може бути оскаржене у Вищому адміністративному суді Литви.

Delfi уточнює, що Департамент державної безпеки Литви надав висновок, що перебування Камінскас (раніше Шебунової) у Литві може створювати загрозу національній безпеці.

У свою чергу навесні цього року Адольфас Камінскас отримав російське громадянство. При цьому бізнесмен не надав литовській владі жодного аргументу, чому він може мати право на подвійне громадянство. За інформацією LRT, бізнесмен не тільки не відповів на запити влади країни, а й не з'явився на адміністративне слухання.

Читайте також: Денисенко - про поїздку путіна на Донбас: Зустрінеться з кимось у бункері, або відправлять двійника

За словами міністра внутрішніх справ Агне Білотайте, 7 грудня МВС отримало зібрану Департаментом міграції інформацію про можливості Камінскаса мати множинне громадянство. Тепер відомство має ухвалити рішення про позбавлення литовського громадянства Камінскаса у двотижневий термін.

Наразі у Литві набув чинності посилений порядок використання литовського громадянства, якщо особа набула громадянства іншої країни.

Ці зміни було ініційовано після скандалу, коли з'ясувалося, що позашлюбна дочка сергія шойгу отримала литовське громадянство, а. Камінскас, який удочерив її, своєю чергою став громадянином росії.

Фото: ©AP/Scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-