Комітет Палати представників США голосуватиме за висунення обвинувачень Трампу

Комітет Палати представників США голосуватиме за висунення обвинувачень Трампу

Укрінформ
Спецкомітет Палати представників Конгресу США з розслідування нападу на Капітолій 6 січня, планує в понеділок проголосувати за висунення кримінальних обвинувачень проти експрезидента Дональда Трампа.

Йому планують обвинуватити у заколоті та щонайменше ще двох порушеннях – перешкоджанні розслідуванню Конгресу та змові з метою обману держави, передає Укрінформ з посиланням на New York Times.

Очікувалося, що комісія рекомендуватиме висунути лише два останні обвинувачення, проте додався пункт щодо причетності до заколоту.

Зазначається, що голосування в комітеті не матиме жодної юридичної сили, але стане потужним сигналом того, що створений в Конгресі орган вважає експрезидента винним у злочинах.

Читайте також: Дві компанії Трампа визнали винними за всіма пунктами обвинувачення - ЗМІ

Комітет також готується в середу випустити об'ємну доповідь з викладенням своїх висновків щодо спроби Трампа скасувати результати президентських виборів 2020 року. У понеділок члени комітету обговорять майбутню доповідь та рекомендації щодо законодавчих змін.

Торік Палата представників оголосила імпічмент Трампу за підбурювання до заколоту з метою втриматися при владі. Однак Сенат виправдав тодішнього президента.

Читайте також: У Конгресі США слабшає позиція республіканців, які виступали проти допомоги Україні – Гербст

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня 2021 року натовп прихильників Трампа вирушив на штурм будівлі Конгресу США після його закликів відновити справедливість та повернути «вкрадені вибори» в США. Під час цих подій загинуло п’ятеро осіб, сотні отримали поранення.

Читайте також: Колишнього стратега Трампа засудили у США до чотирьох місяців ув’язнення

Після цього правоохоронні органи висунули офіційні звинувачення понад 1,2 тисячі учасників штурму. У Палаті представників було сформований Спеціальний комітет, який розслідує події, пов’язані зі штурмом Капітолія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-