Дві компанії Трампа визнали винними за всіма пунктами обвинувачення - ЗМІ

Дві компанії Трампа визнали винними за всіма пунктами обвинувачення - ЗМІ

Укрінформ
Суд присяжних Мангеттена, Нью-Йорк, у вівторок визнав винними дві компанії, що входять до складу Trump Organization, у кримінальному шахрайстві з податками, а також у фальсифікації ділових документів.

Про це йдеться в повідомленні телеканалу CNN, передає Укрінформ.

«Trump Corp. і Trump Payroll Corp. визнані винними за всіма пред'явленими їм звинуваченнями»,- зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, компанії впродовж 15 років реалізовували шахрайську схему для уникнення сплати податків, у тому числі з премій для топменеджерів.

Читайте також: Конгресмени нарешті отримали податкові декларації Трампа – ЗМІ

Самому Дональду Трампу та його родині не було пред’явлено звинувачень по цій справі. Однак під час судового розгляду прокурори неодноразово згадували про причетність Трампа до окремих оборудок.

Trump Organization може отримати максимальний штраф у розмірі $1,61 мільйона після винесення вироку суду, який очікується в середині січня. Самій компанії не загрожує ліквідація, оскільки, згідно із законодавством Нью-Йорка немає механізму ліквідації компанії. Однак засудження за кримінальний злочин може вплинути на його здатність вести бізнес або отримувати кредити чи контракти.

Читайте також: Десантіс скорочує відставання від Трампа як кандидат на майбутніх виборах від республіканців

Як повідомлялося, зараз Дональд Трамп перебуває під пильною увагою прокурорів за неналежне зберігання секретних документів, спроби скасувати результати виборів 2020 року, а також фінансові звіти Trump Organization. Крім того, проти нього поданий цивільний позов на суму $250 мільйонів від генерального прокурора Нью-Йорка, який звинувачує Трампа та його дорослих дітей у довготривалих схемах шахрайства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-