МЗС Польщі: Вирок у Гаазі є сигналом для путіна

МЗС Польщі: Вирок у Гаазі є сигналом для путіна

Укрінформ
Вирок суду в Гаазі винуватцям знищення літака рейсу MH17 у липні 2014 року є сигналом для путіна, що воєнних злочинців чекатиме ув’язнення.

Про це заявив в ефірі Польського радіо речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна, передає Укрінформ.

Він назвав дуже позитивним фактом те, що врешті винуватці понесуть відповідальність за цей злочин. “І, можливо, це є сигналом для путіна і йому подібних, що Захід змінює свій підхід, і засуджує злочинців на ув’язнення”, - сказав Ясіна.

Він також відзначив, що суд у Гаазі оцінив: покарання за смерть людей в авіакатастрофі не може бути меншим, ніж за звичайне вбивство.

Читайте також: Відповідальність за збиття МН17 понесе росія як держава - МЗС

Як повідомлялося, 17 листопада у Нідерландах суд у справі літака рейсу MH17 оголосив, що ексофіцер фсб, колишній "міністр оборони" так званої "днр" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник гру генштабу збройних сил рф, глава "гру днр" Сергій Дубинський та громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "днр", є винними у збитті літака та вбивстві 298 людей, їх засуджено до довічного ув'язнення.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: США назвали серйозним кроком вирок у справі MH17

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Фото: gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-