У росії засекретили черговий економічний показник

У росії засекретили черговий економічний показник

Укрінформ
російська влада продовжує засекречувати офіційну статистику з різних галузей економіки, яка б допомогла показати, як санкції вплинули на її рецесію та падіння промисловості.

Про це передає Укрінформ із посиланням на zn.ua.

Після митної та банківської статистики, даних щодо золотовалютних резервів, федерального бюджету та видобутку нафти гриф «таємно» наклали на відомості про споживання електроенергії. Це один із ключових показників, який сигналізує про стан справ у всій економіці.

Читайте також: Штати позбавили росії статусу країни з ринковою економікою

Диспетчер російської енергосистеми АТ «системний оператор» вирішив не розкривати дані щодо споживання електроенергії за жовтень (останній звітний місяць). У компанії повідомили, що обсяг інформації, що надається у відкритому доступі, буде «скориговано». Також там додали, що причина рішення – те, що останнім часом «почастішали випадки некоректного використання оперативних даних».

За даними диспетчера, у жовтні в росії почалося помітне зниження споживання електроенергії, яке стало рекордним з початку війни.

Читайте також: Україна закликає США ввести санкції проти російської металургії

Споживання впало у кожному другому регіоні: в енергосистемі центру показник знизився приблизно на 3%, в енергосистемі півдня – на 2,7%, середньої волги – на 2%, північного заходу – на 1,7%, а в енергосистемі уралу – на 0,4%. Зросло споживання в енергосистемах сходу та сибіру – на 2,9%.

«Рада виробників енергії» (об'єднує генеруючі компанії) прогнозує, що у четвертому кварталі спад енергоспоживання може прискоритися до 2,5%.

Як раніше повідомляло агентство, незалежна робоча група міжнародних експертів з питань санкцій проти росії на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком і експослом США в росії Майклом Макфолом опрацьовує рекомендації щодо розширення санкцій проти цілих секторів економіки рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-