Україна працює з партнерами над новими секторальними санкціями проти росії – Свириденко

Україна працює з партнерами над новими секторальними санкціями проти росії – Свириденко

Укрінформ
Незалежна робоча група міжнародних експертів з питань санкцій проти росії на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком і експослом США в росії Майклом Макфолом опрацьовує рекомендації щодо розширення санкцій проти цілих секторів економіки рф.

Про це розповіла в коментарі Укрінформу під час візиту до Вашингтона перша віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

«В Україні працює група Єрмак-Макфол, яка серед іншого розглядає, санкції, що мають запроваджуватися партнерами»,- зазначила глава Мінекономіки України.

Читайте також: Україна закликає США ввести санкції проти російської металургії

За її словами, до цього переліку входять обмеження проти росії в ІТ-сфері, підтримка санкцій проти ядерної енергетики, продажу золота, банківського сектору – зокрема, виключення росії з FATF (групи країн з питань боротьби із фінансовими злочинами), а також у сферах видобутку та металургії.

Свириденко також підтвердила, що тема розширення санкцій проти рф є одним із предметів обговорень під час її зустрічей у Вашингтоні.

Читайте також: Санкції в галузі технологій повернули росію у ХХ століття - віцепрезидентка Єврокомісії

Як повідомляв Укрінформ, перша віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко перебуває з візитом у США. Вона вже провела зустрічі з міністром торгівлі США Джиною Раймондо, заступником Держсекретаря США з економічного зростання, енергетики та навколишнього середовища Хосе Фернандесом, заступником Адміністратора USAID з питань Європи та Євразії Ерін МакКі, іншими високопоставленими представниками уряду США.

Нагадаємо: наприкінці жовтня група Єрмака-Макфола підготувала Дорожню карту рекомендованих індивідуальних санкцій проти російських пропагандистів, артистів та лідерів думок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-