Україна закликає США ввести санкції проти російської металургії

Україна закликає США ввести санкції проти російської металургії

Укрінформ
Україна закликає США запровадити санкції проти російської металургії та включити українську руду й інші продукти в західний ланцюг поставок, замінивши на цих ринках росію.

Про це йшлося під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністр – міністра економіки України Юлії Свириденко з міністром торгівлі США Джиною Раймондо, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

«Сталь – це сфера, де ми особливо зацікавлені в розширенні санкцій проти рф і доступі на американський ринок. Уся російська металургійна продукція має опинитись під санкціями США. З цією метою ми закликаємо включити українську руду та інші продукти в західний ланцюг поставок і замінити на цих ринках росію», - сказала Свириденко.

Читайте також: Мінекономіки: експорт товарів за десять місяців впав на 32%, імпорт — майже на 24%

За її словами, також важливо прирівняти українську руду та чавун до продукції з ЄС і продовжити звільнення продукції українського експорту від податкових тарифів (принаймні до кінця 2024 року).

Свириденко також наголосила, що зараз дуже важливо допомогти нашій країні подолати енергетичну кризу.

Перший віцепрем’єр-міністр також закликала США збільшити поставки до України протиракетних і протидронових систем та обладнання для подолання наслідків обстрілів: генераторів, трансформаторів тощо.

Читайте також: За програмою релокації до безпечних регіонів вже переїхало 761 підприємство

Як повідомляв Укрінформ, у січні - вересні металургійні підприємства виготовили 5 526 тис. тонн сталі, що на 66,1%, або 10 768 тис. тонн менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-