Вашингтон готовий завадити КНДР постачати зброю до росії – Держдеп

Вашингтон готовий завадити КНДР постачати зброю до росії – Держдеп

Укрінформ
Адміністрація США готова застосувати всі доступні інструменти для протидії поставкам озброєння з Північної Кореї в росію.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

« Так само як ми вже застосовуємо і плануємо застосовувати всі інструменти, щоби протидіяти поставкам іранської зброї в росію, в подібний спосіб ми будемо діяти у випадку постачання озброєнь із КНДР в росію»,- зауважив офіційний представник Держдепу.

Читайте також: США викрили крупні поставки артилерійських снарядів в росію з КНДР

Він підкреслив, що йдеться про застосування санкцій, а також додаткових інструментів впливу для протидії цій діяльності, в тому числі звернення до інших урядів.

«Ми вважаємо, що це є обов’язком країн в усьому світі, особливо тих, які мають важелі впливу на режим КНДР, якого США в деяких випадках не мають», - уточнив Прайс.

Читайте також: КНДР запустила ще одну балістичну ракету

Він підкреслив, що всі відповідальні країни, особливо постійні члени РБ ООН зобов’язані повною мірою виконувати вимоги санкцій, які Радбез ухвалив одностайно.

«Ми продовжимо шукати способи притягнути КНДР до відповідальності не лише за її програми розробки зброї масового знищення й балістичних ракет, але й за будь-яке подальше постачання зброї росії», - підкреслив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Штати обіцяють гарантії безпеки для союзників на тлі запусків балістичних ракет КНДР

Як повідомляв Укрінформ, у середу Білий дім заявив, що має інформацію на підтвердження прихованих поставок росії великих партій артилерійських снарядів з Північної Кореї для їх застосування у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-