Штати обіцяють гарантії безпеки для союзників на тлі запусків балістичних ракет КНДР

Штати обіцяють гарантії безпеки для союзників на тлі запусків балістичних ракет КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати засуджують запуски КНДР балістичних ракет поруч із Південною Кореєю та обіцяють застосувати всі необхідні інструменти для гарантування безпеки союзників у регіоні на тлі ракетно-ядерних погроз Пхеньяна.

Про це заявив у середу під час телефонної розмови з главою МЗС Республіки Корея держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Укрінформ із посиланням на Держдепартамент США.

«Держсекретар Блінкен і міністр закордонних справ Пак спільно засудили та висловили глибоку стурбованість у зв’язку із запуском балістичних ракет КНДР, включно з тією, що необачно та небезпечно впала поблизу берегової лінії Південної Кореї»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: КНДР зробила понад 100 артилерійських пострілів у бік буферної зони з Південною Кореєю

Сторони рішуче засудили відверте ігнорування Пхеньяном численних резолюцій Ради Безпеки ООН, а також «глибокий дестабілізуючий вплив» на регіон з боку КНДР.

«Держсекретар (Блінкен – ред.) підкреслив, що США вживатимуть усіх необхідних заходів для гарантування безпеки своїх союзників і продовжать зусилля, щоби обмежити здатність КНДР розвивати свої незаконні програми зі створення балістичних ракет і зброї масового знищення»,- наголошується в документі.

Читайте також: КНДР вперше запустила ракету через морський кордон із Південною Кореєю

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Північна Корея запустила щонайменше три балістичних ракети малої дальності у Східне море. Причому, вперше в історії розділеного півострова Пхеньян здійснив ракетний пуск через морський кордон із Південною Кореєю. Одна з ракет упала у море приблизно за 60 км від південнокорейського міста Сокхчо, розташованого поблизу демаркаційної лінії на східному березі півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-