США викрили крупні поставки артилерійських снарядів в росію з КНДР

США викрили крупні поставки артилерійських снарядів в росію з КНДР

Укрінформ
Північна Корея приховано поставляє росії великі партії артилерійських снарядів для їх застосування у війні проти України.

Про це заявив у середу на телефонному брифінгу координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ще у вересні Північна Корея публічно заперечувала, що має намір постачати в росію боєприпаси для їх використання в Україні. Однак ми маємо інформацію, яка вказує на те, що КНДР таємно забезпечує російську війну проти України значною кількістю артилерійських снарядів», - зауважив представник Білого дому.

Читайте також: КНДР вперше запустила ракету через морський кордон із Південною Кореєю

За його словами, Пхеньян намагається приховати справжній пункт призначення цих партій і декларує, що їх відправляють до країн Близького Сходу або Північної Африки. У цьому зв’язку Кірбі підкреслив, що Сполучені Штати продовжать відстежувати ситуацію, щоби визначити, чи надходять ці боєприпаси в росію.

Представник Білого дому також зауважив, що така ситуація свідчить про гостру нестачу озброєння в росії в умовах міжнародних санкцій та обмежень. Тому кремлівський режим продовжує покладатися на таких вигнанців, як Іран та Північна Корея, щоби підтримувати свою агресивну війну проти України.

Читайте також: російські військові керівники обговорювали можливість тактичного ядерного удару — NYT

«Однак це не змінить перебігу війни, і ми продовжимо забезпечувати Україну критично важливими системами безпеки, які їй потрібні для захисту»,- підкреслив представник адміністрації президента США.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Пентагон заявляв, що попри заперечення КНДР у поставках росії зброї та боєприпасів, кремль інтенсивно намагався отримати озброєння від Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-