російські військові керівники обговорювали можливість тактичного ядерного удару — NYT

російські військові керівники обговорювали можливість тактичного ядерного удару — NYT

Укрінформ
Високопоставлені російські військові керівники нещодавно обговорювали, коли і як москва може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на дані американської розвідки повідомляє The New York Times.

Зазначається, що розвіддані про розмови російського військового керівництва щодо можливості застосування ядерної зброї у війні проти України були поширені в уряді США в середині жовтня.

За даними NYT, офіційні особи США не описували сценарії застосування ядерної зброї, які розглядало російське військове керівництво, однак директор ЦРУ Вільям Бернс раніше заявляв, що “потенційне відчайдушне прагнення путіна здобути перемогу в Україні та невдачі у війні можуть змусити росію використати ядерну зброю”.

Читайте також: Ядерні погрози рф: Данілов опублікував пам’ятку для медведєва перед вживанням «ста грамів»

“З самого початку ми чітко дали зрозуміти, що коментарі росії щодо потенційного використання ядерної зброї викликають глибоке занепокоєння, і ми сприймаємо їх серйозно. Ми продовжуємо стежити за цим якнайпильніше, і не бачимо жодних ознак того, що росія готується до такого використання”, - сказав Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому, відмовившись, однак, коментувати подробиці цього звіту.

Читайте також: Шольц та Ердоган назвали безвідповідальною ядерну риторику росії

NYT також зазначає, що у разі, якщо путін віддасть наказ про застосування тактичної ядерної зброї, приховати це йому буде складніше, ніж наказ про використання стратегічної зброї, як-от міжконтинентальної балістичної ракети, оскільки будуть практичні кроки, про застосування яких російське командування буде попереджено з метою зменшення ризиків для російського військового персоналу в районі вибуху.

Як повідомляв Укрінформ, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає дуже малоймовірним застосування росією ядерної зброї у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-