США не бачили підтверджень, що Китай і КНДР могли надавати зброю росії – Пентагон

США не бачили підтверджень, що Китай і КНДР могли надавати зброю росії – Пентагон

Укрінформ
Китай не надавав зброї або іншої мілітарної підтримки росії, немає також ознак, що Північна Корея забезпечувала такі поставки, однак кремль досі шукає різні можливості для отримання зброї від інших країн, як він робить це з Іраном.

Такий коментар озвучив 1 листопада під час брифінгу речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми не бачили жодних ознак того, що Китай постачав або збирається постачати будь-які (військові – ред.) засоби росії», - зауважив представник Пентагону на запитання журналістів.

Водночас, він підтвердив, що в Сполучених Штатах обізнані про звернення росії, зокрема, до Північної Кореї щодо надання зброї та боєприпасів. Однак, за його словами, принаймні, публічно в Пхеньяні відмовили росії.

«Але, за нашими оцінками, росія надалі шукає способи, як отримати зброю з КНДР, а також з Ірану», - додав речник Міністерства оборони США.

Читайте також: США не бачать підтверджень, що росія отримала ракети з Ірану – Кірбі

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати неодноразово попереджали про можливість введення санкцій проти фізичних та юридичних осіб, а також іноземних країн за будь-яку підтримку військово-промислового комплексу росії та постачання зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-