США каратимуть тих, хто допомагатиме росії з поставками озброєнь та комплектуючих

США каратимуть тих, хто допомагатиме росії з поставками озброєнь та комплектуючих

Укрінформ
Міністерство фінансів США анонсувало обмеження та можливість введення санкцій проти фізичних та юридичних осіб, а також іноземних країн за їхню підтримку військово-промислового комплексу росії.

З відповідною заявою виступив у п’ятницю заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо під час зустрічі з представниками країн, що запровадили економічні обмеження проти рф, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Офіс із контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США видає вказівки, в яких пояснюється, що ми готові та здатні застосовувати санкції проти осіб, компаній чи країн, які постачають боєприпаси росії або підтримують російський військово-промисловий комплекс», - зауважив представник Мінфіну.

Читайте також: США наклали санкції на міжнародну мережу, яка допомагала КНДР обійти нафтове ембарго

Крім того, за його словами, OFAC, а також Бюро промисловості й безпеки Міністерства торгівлі США сьогодні випускають спільне попередження, в якому описуються «дії (США – ред.) проти військово-промислового комплексу росії, а також ризики для тих, хто надає матеріальну підтримку вторгненню рф в Україну».

Він підкреслив, що санкції та обмеження, введені країнами Заходу, зокрема, проти російського ВПК, вже «безпосередньо вплинули на розвиток подій на полі бою» в Україні.

Читайте також: США ввели санкції проти урядовців та силової верхівки Ірану

Як повідомляв Укрінформ, згідно зі звітом Офісу директора національної розвідки США, західні санкції різко обмежили здатність росії виготовляти озброєння й боєприпаси, які вона втрачає в Україні. Це вже змусило кремль доручити своїм спецслужбам знайти способи уникнути обмежень та придбати чіпи й критичні технології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-