США ввели санкції проти урядовців та силової верхівки Ірану

США ввели санкції проти урядовців та силової верхівки Ірану

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження нових санкцій проти керівників міністерств та відомств Ірану, а також проти командного складу силових структур режиму – на тлі придушень масових протестів у країні та відключення комунікацій.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), поширеному в четвер, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC вводить санкції проти сімох вищих керівників в уряді та апараті безпеки Ірану через припинення доступу до Інтернету в Ірані, а також продовження насильства проти мирних протестувальників після трагічної смерті 22-річної Махси Аміні», - наголошується в документі.

Так, нові санкції США запроваджені проти міністра внутрішніх справ, міністра комунікацій іранського режиму, заступника командувача силами правопорядку, заступника командувача корпусу вартових ісламської революції, голови іранської кіберполіції та інших високопосадовців.

Як повідомлялося, упродовж кількох тижнів в Ірані тривають загальнонаціональні протести – на тлі загибелі 22-річної Махси Аміні від рук так званої поліції моралі. Жінку затримали через «неправильно» одягнутий хіджаб, з-під якого було видно її волосся. Її доправили до поліцейського відділку для «виховної роботи», однак того ж дня вона потрапила до лікарні в стані коми, а через два дні померла від внутрішніх ушкоджень.

Читайте також: Верховний лідер Ірану звинуватив Штати та Ізраїль в організації протестів

Після цього країну охопили масові протести. Силовики жорстко придушують демонстрації громадян, а також відключають інтернет-зв’язок, щоб мітингувальники не поширювали відзняті відео та не могли користуватися непідконтрольними режиму платформами для комунікацій.

Норвезька організація Iran Human Rights повідомила напередодні, що сили безпеки вбили щонайменше 154 людини під час протестів в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-