Британія ввела санкції проти ще чотирьох російських олігархів

Британія ввела санкції проти ще чотирьох російських олігархів

Укрінформ
Велика Британія у середу наклала санкції на чотирьох олігархів, які дозволили президенту рф володимиру путіну мобілізувати російську промисловість для підтримки його військових зусиль в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт британського уряду.

«путін продовжує спиратися на свою обрану еліту, щоб зберегти контроль над промисловим комплексом і підживлювати своє незаконне вторгнення в Україну. Сьогодні ми накладаємо санкції на ще чотирьох олігархів, які покладаються на путіна у своїй владі і, в свою чергу, фінансують його військову машину», - заявив глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі.

За його словами, запровадивши санкції проти цих осіб, Лондон посилює економічний тиск на путіна і буде продовжувати робити це доки Україна не переможе.

Серед тих, хто сьогодні потрапив під санкції - Олександр Абрамов та Олександр Фролов. Вони є діловими партнерами Романа Абрамовича, і раніше володіли основними пакетами акцій російського виробника сталі Evraz plc. Зокрема вони мають інвестиції у Британії вартістю приблизно 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

Також санкції запровадили проти російських бізнесменів Айрата Шаймієва, загальний капітал якого становить 902 мільйони фунтів стерлінгів, і Альберта Шигабутдінова, загальний капітал якого становить 977 мільйонів фунтів стерлінгів.

Читайте також: Яхту російського олігарха затримали в Барселоні – ЗМІ

Їм заборонений в'їзд до Британії, а їхні активи будуть заморожені.

«Група АТ «ТАІФ», генеральним директором якої є Шигабутдінов, контролює, за оцінками, 96% хімічної та нафтохімічної переробки в російському регіоні Татарстан, включаючи виробництво сирої нафти. Шаймієв є генеральним директором державної транспортно-будівельної компанії ВАТ «Татавтодор», – йдеться у повідомленні.

Велика Британія застосувала санкції щодо понад 1200 людей і 120 організацій, у тому числі щодо понад 120 олігархів із статками понад 140 мільярдів фунтів стерлінгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-