Яхту російського олігарха затримали в Барселоні – ЗМІ

Яхту російського олігарха затримали в Барселоні – ЗМІ

Укрінформ
Яхту Valerie, що належить гендиректору корпорації «ростех» Сергію Чемезову, було затримано під час спроби незаконно залишити порт Барселони.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Повідомляється, зокрема, що 85-метрова яхта Valerie, на яку було накладено арешт у березні 2022 року у зв'язку з санкціями Євросоюзу, запровадженими щодо її імовірного власника Сергія Чемезова, намагалася залишити порт Барселони.

За даними іспанського видання El Confidencial, з метою обдурити пильність портової влади та вивести яхту з порту Барселони компанія Amtech Worlwide Ltd із Сент-Вінсент і Гренадини, якій формально належить яхта, видала довіреність на її експлуатацію іншій фірмі, яка, в свою чергу, змінила кілька тижнів тому документацію і навіть назву судна, воно відтепер називається Meridian A.

При цьому терміново нову назву було нанесено не тільки на корпус яхти, але навіть на рятувальні жилети членів команди. Таким чином, управляючій фірмі навіть вдалося отримати у місцевої адміністрації дозвіл на вихід яхти з порту, який пізніше було вилучено.

У дирекції порту Барселони підтвердили спробу вивести яхту, зазначивши, що цю спробу було припинено в останній момент, коли Valerie вже готувалася залишити місце своєї постійної стоянки.

Читайте також: Місто в ПАР відмовляється приймати яхту російського олігарха

Як повідомляв Укрінформ, у вересні конфісковану яхту російського олігарха Дмитра Пумпянського продали на Гібралтарі за 37,5 мільйона доларів.

Фото: EL PAÍS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-