Місто в ПАР відмовляється приймати яхту російського олігарха

Місто в ПАР відмовляється приймати яхту російського олігарха

Укрінформ
Мер південноафриканського міста Кейптауна Джордін Гілл-Льюїс закликав уряд ПАР заборонити суперяхті Nord російського олігарха олексія мордашова вхід у місцевий порт.

Про це повідомляє Times Live, передає Укрінформ.

«Я звернувся до міністра міжнародних відносин і співробітництва Наледі Пандор з проханням заблокувати вхід судна, яке належить олексію мордашову і прямує до Кейптауна. Я також просив, щоб мордашову не дозволили в’їзд у країну», - сказав Гілл-Льюїс.

Він обгрунтував свою позицію тим, що мордашов є «співучасником державного тероризму» російської федерації.

«Основні положення нашої конституції стверджують відданість нашої країни людській гідності та просуванню прав і свобод людини. Приймати як гостя співучасника державного тероризму проти невинних людей було б порушенням цих цінностей. Якщо мордашову дозволять пришвартуватися і в’їхати в країну, я вважаю, що це буде не лише соромно, а й зашкодить нашій репутації серед миролюбних націй світу», - заявив мер Кейптауна.

Читайте також: До санкційних списків ЄС пропонують додати ще 379 керівників і власників компаній рф

Уточнюється, що 141-метрова суперяхта Nord з двома вертолітними майданчиками, на яку ЄС, Велика Британія та США наклали санкції після вторгнення рф в Україну, прямує до Кейптауна з Гонконгу.

Як повідомлялося, в Італії арештували нерухомість олексія мордашова на суму 116,2 мільйона доларів.

Фото: vesselfinder.com/Salvador Garcia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-