У наступному пакеті санкцій ЄС відкоригує позицію транзиту товарів рф через Литву – ЗМІ

У наступному пакеті санкцій ЄС відкоригує позицію транзиту товарів рф через Литву – ЗМІ

Укрінформ
До 7 пакету санкцій Європи проти Росії має увійти коригування транзиту до Калінінграда через Литву. Ймовірно, будуть обмеження певних товарів, які агресор возить своєму анклаву.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

Наразі це не офіційна інформація. Проте її 1 липня вже підтвердили журналістам Bloomberg анонімні джерела в керівництві Євросоюзу.

Читайте також: Литва продовжить застосування санкцій щодо транзиту у Калінінград

Деякі офіційні особи Європи вже висловили своє занепокоєння щодо того, що на Литву може бути здійснений тиск. Адже країна вводить обмеження відповідно до санкцій, які узгоджені всім блоком. Люди та переважна більшість товарів поки продовжують вільно пересуватися через цю країну між двома частинами Росії.

"Будь-які правила щодо застосування санкцій мають діяти для всього ЄС, а не лише для Литви. Москва пригрозила помститися країні-члену ЄС, якщо вона продовжить блокувати залізничні перевезення товарів, таких як сталь", – розповіло анонімне джерело журналістів.

Читайте також: Міністр культури Литви: Ми не можемо бути стомленими від війни

Заборона на транзит великої кількості російських товарів має набути чинності вже в липні. Тому Європейська комісія намагається узгодити нові вказівки для того, щоб до цього часу запобігти загостренню ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні мзс росії викликав голову литовської дипмісії Віргінію Умбрасене і заявив їй протест у зв'язку з рішенням влади Литви заборонити транзит великої номенклатури вантажів у Калінінградську область. Було висунуто вимогу «негайного скасування рестрикцій» і водночас заявлено, що «росія залишає за собою право на дії щодо захисту своїх національних інтересів».

Читайте також: росія поширює брехливі заяви небензі та москалькової про Україну й Литву

Після цього МЗС Литви вручило тимчасовому повіреному у справах росії Сергію Рябоконю ноту з роз'ясненням щодо обмежувальних заходів ЄС до деяких категорій товарів, які прямують транзитом у Калінінград. У ході зустрічі було спростовано поширену російською стороною інформацію про те, що Литва заборонила транзитні перевезення пасажирів і вантажів, які не підпадають під санкційний режим ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-