росія поширює брехливі заяви небензі та москалькової про Україну й Литву

росія поширює брехливі заяви небензі та москалькової про Україну й Литву

Укрінформ
Постпред росії при ООН в.небензя заявив, що рф, як і раніше, «добре ставиться до українського народу, його культури і мови».

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України, інформуючи про дезінформацію, маніпуляції та фейки, що поширювали окупанти станом на ранок 22 червня.

«Постпред росії при ООН в.небензя заявив: «звинувачення на адресу рф у тому, що вона нібито хоче знищити Україну, не відповідають дійсності… у нас, як і раніше, добре ставлення до українського народу, його культури і мови. Українці – рідний і дружній нам народ. Просто їх сьогоднішні лідери реалізують чужий і нам, і українському народу чужий геополітичний порядок денний», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Штати готові захищати Литву як союзника по НАТО - Держдеп

Ще одним прикладом дезінформації стала заява Омбудсмена рф тетяни москалькової, що введені Литвою обмеження на вантажний транзит до Калінінграду з інших регіонів рф грубо порушує права людини, оскільки так «росіян намагаються позбавити роботи».

Крім того, колаборант-«керівник» окупованих територій Херсонщини к.стемоусов вдався до маніпуляцій та заявив: «Військовослужбовці ЗСУ, які заявляють про бажання отримати громадянство рф, побоюються за своє життя і розглядають отримання російського паспорта як гарантію безпеки».

Читайте також: Американські супутники над «вишками Бойка»: ЦПД викрив нові фейки роспропаганди

Як повідомляв Укрінформ, росіяни починають міняти свою інформаційну кампанію на території України. При цьому вони вдаються до створення великої кількості Телеграм-каналів та розміщення україномовного контенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-