Американські супутники над «вишками Бойка»: ЦПД викрив нові фейки роспропаганди

Американські супутники над «вишками Бойка»: ЦПД викрив нові фейки роспропаганди

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив чергову добірку фейків та маніпуляцій, які рф поширювала 20 червня.

Таку інформацію ЦПД опублікував у Телеграмі, передає Укрінформ.

«В міноборони рф заявили: «високоточними ракетами «Калібр» було завдано удару по пункту управління ЗСУ, внаслідок чого знищено понад 50 генералів та офіцерів, у тому числі генерального штабу, командування угруповання військ «Каховка» та десантно-штурмових військ», - ідеться в повідомленні.

Ще одна дезінформація стосується ракетного удару ЗСУ по бурових платформах поблизу Криму.

«Незважаючи на те, що бурові платформи є стаціонарними, а їхнє місцезнаходження є загальновідомим, після їх обстрілу ЗМІ рф заявили, що «за тиждень до удару по платформах «Чорноморнафтогазу» американські комерційні супутники здійснювали зйомку цього район Чорного моря», - вказують у ЦПД.

Крім того, як зазначається, російська преса повідомила, що «визнання рф незалежності квазідержавних утворень на сході України вже включено до шкільного курсу історії росії в розділ «відродження країни», в якому школярам також розповідають про голосування щодо поправок до конституції рф та пандемію коронавірусу».

Читайте також: «Загороджувальні загони» у ЗСУ та американські інструктори – які фейки розганяє рф

Як повідомлялося, у березні 2014 року підрозділами збройних сил російської федерації було захоплено українські бурові вежі «Петро Годованець» та «Україна» (відомі як «вишки Бойка»), які належали «Чорноморнафтогазу». Вишки тоді перебували у територіальних водах України на Одеському газовому родовищі.

У грудні 2015 року бурові платформи було переміщено до Голицинського родовища біля узбережжя Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-