«Загороджувальні загони» у ЗСУ та американські інструктори – які фейки розганяє рф

«Загороджувальні загони» у ЗСУ та американські інструктори – які фейки розганяє рф

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України оприлюднив чергову добірку дезінформації, маніпуляцій та фейків, які рф поширювала станом на ранок 20 червня.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«Російські пропагандисти з посиланням на МО рф заявили, що «військові ЗС рф підтвердили існування в українських військах загороджувальних загонів, що не дозволяють бійцям ЗСУ залишати поле бою»», - йдеться в повідомленні.

Ще однією дезінформацією пропагандистських ЗМІ рф є повідомлення, що «іноземні найманці на заводі «Азоті» в Сєвєродонецьку [Луганська область] блокують переговори щодо здачі [українських військових] в полон».

Читайте також: росія маніпулює матеріалами західних медіа, щоб знову схилити Україну до перемовин

Крім того, російська преса продовжує вдаватись до маніпуляцій і повідомила, що «американський найманець О.Дрюке, який потрапив у полон до російських військ, був відправлений в Україну як інструктор. Рашисти відзначають: «З огляду на компетенції О.Дрюке, який проходив службу у хімічному корпусі ЗС США у званні старшого сержанта, стає очевидно, що він мав здійснювати провокації з використанням хімічної зброї, щоб потім звинуватити у цьому російські війська»

Читайте також: російські ЗМІ ширять фейки про «втому світу від теми України» - ЦПД

Як повідомляв Укрінформ, російська федерація через іноземні медіа просуває «мирний» план припинення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-