росія маніпулює матеріалами західних медіа, щоб знову схилити Україну до перемовин

росія маніпулює матеріалами західних медіа, щоб знову схилити Україну до перемовин

Укрінформ
російська федерація використала матеріали британських видань The Economist та Reuters, щоб укотре схилити Україну до перемовин.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє в Телеграмі.

Так, з посиланням на згадані медіа російська пропаганда поширює наратив про те, що санкції не працюють, а росія збільшила обсяги експорту нафти та вугілля.

Як зауважили в ЦПД, насправді у статтях ішлося про те, що надлишок продукції рф змушена продавати з величезними знижками.

Читайте також: російські ЗМІ ширять фейки про «втому світу від теми України» - ЦПД

Також росія стверджувала, що європейці хочуть закінчення війни, навіть якщо "Києву доведеться відмовитися від своїх територій".

Натомість дані опитування Європейської ради з міжнародних відносин, на яке посилається кремль, свідчать про інше: європейці переконані, що саме Україна має перемогти та вирішувати, на яких умовах можливий мир.

Крім того, кремлівські медіа поширили інформацію, що начебто "за лаштунками Макрон, Шольц та Драгі закликали Україну піти на поступки москві". "Інсайдерську" інформацію надав колумніст німецької газети Die Welt Крістоф Шильц, який роками поширює проросійські наративи.

Читайте також: росія розганяє фейк про «справжню» мету візиту європейських лідерів у Київ

Як повідомляв Укрінформ, раніше кремлівські пропагандисти використали для маніпуляцій статтю The Washington Post, зокрема вирвали з контексту інформацію про те, що "Захід готується до тривалої війни в Україні" і "краще озброєння російської армії, ніж української".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-