росія розганяє фейк про «справжню» мету візиту європейських лідерів у Київ

росія розганяє фейк про «справжню» мету візиту європейських лідерів у Київ

Укрінформ
російські пропагандисти намагаються переконати, що метою лідерів Франції, Італії, Німеччини та Румунії під час візиту до Києва було схиляння України до перемовин з росією.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

Так, російський телеведучий в.соловйов навів тезу президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Україна має самостійно вести перемовини з росією.

Як зауважили в ЦПД, у такий спосіб пропагандист «намагався сформувати враження, що начебто лідери європейських держав намагалися схилити Україну до перемовин з агресором».

Натомість зазначається, що Макрон дійсно підкреслив: лише Україна може приймати рішення щодо перемовин. Водночас президент Франції разом із колегами висловив повну підтримку незалежності та територіальній цілісності України.

За даними Центру протидії дезінформації, перед візитом російські медіа робили хибні прогнози, що перші особи Італії, Франції та Німеччини схилятимуть Україну до відмови від частини територій для ніби швидшого завершення війни. Однак виявилося, що європейські лідери мали на меті протилежне - висловлення повної підтримки й посилення оборони України.

Читайте також: Кулеба назвав п'ять результатів сьогоднішніх переговорів Зеленського з європейськими лідерами

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в Україну. Також у Київ прибув президент Румунії Клаус Йоганніс.

Президент Володимир Зеленський обговорив з європейськими лідерами кроки для продовження та посилення оборони України, питання євроінтеграції, санкцій проти росії та запобігання продовольчій кризі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-