роспропаганда використовує для маніпуляцій статтю The Washington Post

роспропаганда використовує для маніпуляцій статтю The Washington Post

Укрінформ
кремлівські пропагандисти використовують для чергових маніпуляцій вирвану з контексту інформацію зі статті американського видання The Washington Post про те, що "Захід готується до тривалої війни в Україні" і про "краще озброєння російської армії, ніж української".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Так, виявлено, що до маніпуляцій вдаються проросійські телеграм-канали в Україні та деякі канали російської пропаганди.

Щодо цього в ЦПД нагадали, що 15 червня Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги на 1 млрд доларів і 225 млн доларів - на гуманітарну допомогу.

Водночас 17 червня вийшла стаття зі словами безумовної підтримки України та аналітичним висновком, що попри допомогу й високий моральний дух українських військ, "Україна може сподіватися лише на "глухий кут" із набагато більшою та краще озброєною армією рф".

Читайте також: росЗМІ використовують інтервлаврова каналу ВВС для поширення пропаганди

За даними Центру протидії дезінформації, зрештою автори статті констатували, що підтримка країн НАТО свідчить про віру в перемогу України. "Цю думку підтвердили і європейські лідери 16 червня, коли висловили абсолютну підтримку України та спростували плітки щодо здачі українських територій", – підкреслили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, російські пропагандисти намагаються переконати, що "справжньою" метою лідерів Франції, Італії, Німеччини та Румунії під час візиту до Києва було схиляння України до перемовин з росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-