росЗМІ використовують інтерв'ю лаврова каналу ВВС для поширення пропаганди

росЗМІ використовують інтерв'ю лаврова каналу ВВС для поширення пропаганди

Укрінформ
Цитата із інтерв’ю міністра закордонних справ росії сергія лаврова телеканалу ВВС "ми не вторгались в Україну, ми оголосили спеціальну воєнну операцію" сьогодні є основним кремлівським наративом, який просувають російські ЗМІ.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

"Інтерв'ю лаврова каналу ВВС — спроба вплинути на населення західних країн і посіяти зерно сумніву в їхній свідомості. Позиція лаврова абсолютно протилежна українській дійсності і розрахована на людей, мало обізнаних з українською історією", - зазначили в ЦПД.

Читайте також: Україна повернеться до перемовин, коли кремль перестане п'яніти від власної пропаганди - Подоляк

В інтерв'ю лаврова також звучали наративи, що "Україна сама довела до війни і росія не мала іншого виходу", "в Україні заборонена російська мова", "анексії Криму не було" та "в Україні неонацистський режим".

"Такі "альтернативні заяви" потрібні росії, щоб маніпулювати власним населенням, а також посилатись на минулі фейкові заяви і будувати дезінформаційні кампанії", - наголосили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, російські пропагандисти намагаються переконати, що метою лідерів Франції, Італії, Німеччини та Румунії під час візиту до Києва 16 червня було схиляння України до перемовин з росією.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-