Литва продовжить застосування санкцій щодо транзиту у Калінінград

Литва продовжить застосування санкцій щодо транзиту у Калінінград

Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що країна продовжить виконання умов четвертого пакета санкцій ЄС проти росії та зупинить транзит до Калінінградської області інших товарів з 10 липня, коли обмеження набудуть чинності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

"Так, як зараз здійснюємо санкції, які набули чинності з 17 червня", – сказала Шимоніте, відповідаючи на запитання, чи будуть здійснені інші санкції.

За її словами, клієнтів "Литовських залізниць" вже про це поінформовано.

"Перевізників інформували, що з 10 липня набувають чинності певні настанови щодо санкцій, щоб вони не вантажили вантаж після цієї дати", – сказала вона.

Зазначається, що з 17 червня діють санкції ЄС на перевезення сталі та чорних металів через територію Литви у Калінінградську область.

З 10 липня вступають обмеження на транзит цементу, алкоголю, товарів розкоші, а з 10 серпня – на вугілля та інше тверде викопне паливо.

Читайте також: Генсек НАТО про ситуацію навколо Калінінграда: Альянс боронитиме Литву

Як повідомляв Укрінформ, напередодні мзс росії викликав голову литовської дипмісії Віргінію Умбрасене і заявив їй протест у зв'язку з рішенням влади Литви заборонити транзит великої номенклатури вантажів у Калінінградську область. Було висунуто вимогу «негайного скасування рестрикцій» і водночас заявлено, що «росія залишає за собою право на дії щодо захисту своїх національних інтересів».

Читайте також: росія поширює брехливі заяви небензі та москалькової про Україну й Литву

Після цього МЗС Литви вручило тимчасовому повіреному у справах росії Сергію Рябоконю ноту з роз'ясненням щодо обмежувальних заходів ЄС до деяких категорій товарів, які прямують транзитом у Калінінград. У ході зустрічі було спростовано поширену російською стороною інформацію про те, що Литва заборонила транзитні перевезення пасажирів і вантажів, які не підпадають під санкційний режим ЄС.

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-