Міністр культури Литви: Ми не можемо бути стомленими від війни

Міністр культури Литви: Ми не можемо бути стомленими від війни

Укрінформ
Міністри культури країн Центральної та Східної Європи обговорили у Львові підтримку України та планують повернутися із конкретними пропозиціями щодо інвестування.

Про це міністри культури Польщі та Литви Пйотр Глінський і Сімонас Кайрис заявили журналістам за підсумками зустрічі у Львівській національній опері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всі ... докладають багато зусиль для допомоги українцям у своїх країнах. Це також важливо, але набагато важливіше зрозуміти, що ми маємо забезпечити зв’язок з Україною для українців, тому що нині вони не у власній країні, тому що їм необхідно відновлювати країну», - сказав Кайрис.

У цьому контексті він відзначив важливість програми Євросоюзу «Креативна Європа», темою якої могла б стати Україна.

За словами литовського міністра, урядовці також обговорили інформаційну сферу та співпрацю щодо блокування російської пропаганди.

Читайте також: Український інститут започаткував цифрову бібліотеку перекладів сучасної драми

Кайрис акцентував також на важливості уваги до українських ЗМІ, їх спонукання бути активнішими і налагоджувати контакти з європейськими країнами.

За його словами, згодом європейські міністри повернуться в Україну з конкретними пропозиціями щодо інвестування в її культуру і спадщину.

«Я думаю, наш головний сигнал після цієї зустрічі полягає в тому, що ми не можемо бути стомленими від війни», - підкреслив міністр культури Литви.

Своєю чергою міністр культури та національної спадщини Польщі Пйотр Глінський зауважив, що польський уряд долучається до численних активностей, зокрема щодо підтримки України та її культури, кооперуючись і працюючи з біженцями від війни, працює на європейському рівні та рівні міжнародних інституцій.

Читайте також: Три українські проєкти здобули нагороди на міжнародному фестивалі креативників у Каннах

«Україна бореться з свою незалежність, суверенітет, але вона також бореться за Польщу, Литву, Чехію, за Європу і всю цивілізацію. Через це ми тут, і ми співпрацюємо від початку війни і співпрацювали до того», - сказав польський урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській національній опері міністри культури країн Східної та Центральної Європи 29 червня підписали декларацію про допомогу культурі України під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-