росіяни починають міняти телевізор на Телеграм - Денисенко

росіяни починають міняти телевізор на Телеграм - Денисенко

Укрінформ
Відповідно до офіційних даних, у рф за два місяці на 10% знизився рівень довіри громадян до телебачення, і це відбувається під впливом інформаційного опору України.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив радник міністра внутрішніх справ України, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

«Дуже важливий момент – це те, що упродовж останніх двох місяців, згідно з офіційними даними, які уже оприлюднені у рф, на 10% знизився рівень (довіри – ред.) як до головного джерела інформації до телевізора. Якщо до 24 лютого 33% росіян вважали, що головним джерелом інформації є телевізор, то наразі це 23%», - сказав Денисенко.

Читайте також: роспропаганда поширює фейки про конфлікт між командами Зеленського та Залужного

За його словами, це величезний вплив і війни, і зусиль усіх українців, і наших інформаційних військ, які пояснювали росіянам, що відбувається в Україні.

Проте це не означає, що у рф розпочинаються бунти або виступи проти президента путіна. Як наголосив виконавчий директор УІМ, слід розуміти, що у перші 3 місяці війни у будь-якій країні і у будь-який період історії громадяни так чи інакше підтримують дії свого керівництва - як у країні-загарбнику, так і у країні, яка захищається. Після 3 місяців війни у людей закінчується адреналін і розпочинається рутинне життя, і тоді стаються певні зміни у ставленні до багатьох процесів.

Читайте також: у росії перекрутили слова сенатора США і просувають фейк про «перемогу» в інформвійні із Заходом

«Те, що росіяни починають менше довіряти телевізору, а більше довіряють Телеграм-каналам та іншим джерелам інформації, говорить про те, що до певної частини людей починає доходити, що влада їм говорить неправду, що влада бреше, і це насправді великий позитив нашого інформаційного спротиву проти рф», - наголосив Денисенко.

Водночас він зауважив, що не можна на цьому зупинятися, а навпаки - слід посилити тиск. При цьому завдання інформаційного опору не полягає у тому, щоб закликати росіян до революції - найближчим часом, на думку Денисенка, її у рф не буде.

Читайте також: Біолабораторії у Харкові й спекуляції пальним - чергові фейки від роспропаганди

«Наше ключове завдання – зробити так, щоб вони розуміли, що влада їм бреше про війну в Україні, і щоб вони не хотіли будь-якої мобілізації. Наше головне завдання – не допустити можливості, щоб путін міг провести мобілізацію російського населення на війну з Україною», - заявив радник міністра.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 16 травня ліквідували близько 27 тисяч 700 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-