Біолабораторії у Харкові й спекуляції пальним - чергові фейки від роспропаганди

Біолабораторії у Харкові й спекуляції пальним - чергові фейки від роспропаганди

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив добірку маніпуляцій та фейків, які російська пропаганда спродукувала станом на ранок 14 травня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Фейсбуці.

За даними ЦПД, зокрема, в міноборони рф заявили, що «на тлі паливної кризи на Харківщині, що наростає, бойовики націоналістичних батальйонів цинічно спекулюють незаконно привласненими талонами на пальне, призначеними для автомобілів швидкої допомоги та інших екстрених служб». У Центрі застерігають: це фейк.

Також російська пропаганда поширювала таку дезінформацію: постійний представник рф при ООН василь небензя заявив, що у росії «є відомості про те, що американські вчені начебто здійснювали випробування потенційно небезпечних біологічних препаратів на пацієнтах харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3». Аналогічні досліди нібито проводились і у психіатричній лікарні №1 у селі Стрілеча Харківської області. Однак це не відповідає дійсності.

Читайте також: Україна системно працює над витісненням контрольованих росією ЗМІ з медіапросторів інших країн – Потураєв

Окрім того, депутат держдуми рф олег морозов повідомив, що своєю заявою про росію Польща нібито спонукає рф «поставити її на перше місце в чергу на денацифікацію після України». Така теза останнього викликана «різкими висловлюваннями на адресу росії».

Як повідомляв Укрінформ, росія поширює фейкові повідомлення, у яких звинувачує Україну в начебто створенні біолабораторій за підтримки американських фармацевтичних компаній Pfizer, Moderna та Merck.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-