роспропаганда поширює фейки про конфлікт між командами Зеленського та Залужного

роспропаганда поширює фейки про конфлікт між командами Зеленського та Залужного

Укрінформ
Прокремлівські медіа та телеграм-канали поширюють дезінформацію про розпалювання конфлікту між командами Президента Володимира Зеленського та головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

За версією пропагандистів кремля, формальною причиною конфлікту є "некомпетентність та зрада" як у безпосередньому керуванні бойовими діями, так і "в поразці українського війська за два роки правління Зеленського".

Фактичною причиною пропагандисти називають те, що "згідно із закритими опитуваннями, рейтинг Залужного показує, що на президентських виборах він може обійти чинного Президента, оскільки не має накопиченого Зеленським антирейтингу".

ЦПД наголошує: такі інформаційні "вкиди" насправді є частиною деструктивної інформаційно-психологічної операції, покликаної розколоти українське суспільство та створити осередки політичної нестабільності.

Читайте також: Зеленський спростував конфлікт ОП із Залужним

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запустили фактчек-бот для відстеження фейків. Завдяки йому можна розрізнити фейкові новини в соцмережах, у політиці, визначити неправдиві дані російських ЗМІ, спрямовані на боротьбу з Україною.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-