у росії перекрутили слова сенатора США і просувають фейк про «перемогу» в інформвійні із Заходом

у росії перекрутили слова сенатора США і просувають фейк про «перемогу» в інформвійні із Заходом

Укрінформ
російська пропаганда використовує американського сенатора від Республіканської партії Роба Портмана для просування тези про те, що Захід "програв" росії в інформаційній війні.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

кремлівські медіа поширили матеріали із заголовками "Американський сенатор заявив, що Росія перемагає в інформаційній війні".

Насправді ж Портман під час слухань у сенатському комітеті з міжнародних відносин сказав, що росія витрачає мільярди доларів на просування альтернативного порядку денного та намагається позбавити легітимності український уряд. Також сенатор наголосив на тому, що США мають допомогти зупинити російську дезінформацію.

Читайте також: З Росії пішов останній «мозок»: дайджест російської пропаганди за 12 травня

Використання окремих тез Портмана з метою формування хибного враження про "перемогу" рф в інформаційному полі є маніпуляція, підкреслили у ЦПД і додали, що повномасштабний напад росії на Україну нівелював вплив російської пропаганди.

Читайте також: Фейкові окопи та розмінування: як кремлівська пропаганда знімає «репортажі з передової»

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв заявив, що Україна системно працює над тим, аби витіснити контрольовані росією медіа з просторів інших країн, для яких свобода слова має значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-