Фейкові окопи та розмінування: як кремлівська пропаганда знімає «репортажі з передової»

Фейкові окопи та розмінування: як кремлівська пропаганда знімає «репортажі з передової»

Укрінформ
кремлівські пропагандисти змушують російських військових зніматися в агітаційних роликах із влаштуванням показових розмінувань та імітацією штурмових дій.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

За даними розвідників, для імітації успішного наступу “другої армії світу” та створення картинки гуманізму “воинов-освободителей” російські пропагандисти змушують командирів загарбницьких підрозділів відводити з передових позицій та виділяти в їхнє розпорядження особовий склад і військову техніку для участі у фільмуванні агітаційних роликів і фейкових “репортажів з передової”.

Читайте також: Серед росіян дедалі більше охочих піти з війни в Україні за будь-яку ціну - розвідка

Зокрема російських військових змушують копати окопи в тилових районах та імітувати обладнання передових позицій, стріляти з мінометів, танків та артилерії, імітувати штурмові дії і здійснювати розмінування території.

Для створення сюжетів пропагандисти вимагають по кілька разів заміновувати та розміновувати вже очищену від боєприпасів територію.

Читайте також: рф не може відновити боєздатність виведених з України підрозділів – розвідка

Згідно з інформацією розвідки, під час одного з таких “розмінувань” на Арабатській Стрілці кілька росіян отримали осколкові поранення та контузії. Проте, за словами кремлівських гебельсів, це лише додало реалістичності картинці та забезпечило "якісніший вплив сюжету на мізки" росіян.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпек, кремлівська пропаганда втрачає аудиторію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-