До Нідерландів прямують вісім танкерів із російськими нафтопродуктами

До Нідерландів прямують вісім танкерів із російськими нафтопродуктами

Укрінформ
У порти Нідерландів прямує ще вісім танкерів із російськими нафтопродуктами, які мають прибути до 11 травня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі з посиланням на коментар посольства України в Нідерландах.

“За нашою інформацією, ще вісім танкерів із російськими нафтопродуктами у різні порти Нідерландів. Усі вони вийшли з російських портів, таких як Приморськ, Новоросійськ, Усть-Луга та Мурманськ. Їх передбачувані дати прибуття варіюються з 3 до 11 травня”, - зазначили в посольстві.

Читайте також: Найбільший незалежний нафтотрейдер Vitol припинить торгувати російською нафтою

Посольство України в Нідерландах закликає Уряд Нідерландів, нідерландські муніципалітети та портові адміністрації вжити всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб ці судна не зайшли до жодного з нідерландських портів.

А ще закликали Нідерланди накласти повне ембарго на російські сиру нафту, нафтопродукти, газ та вугілля.

Читайте також: Shell відмовилася від купівлі суміші з вмістом російських нафтопродуктів

Варто зазначити, що наразі ЄС не запровадив нафтове ембарго проти рф. Однак, не виключено, що вже цього тижня може бути схвалено поетапну заборону імпорту російських нафтопродуктів.

Як повідомляв Укрінформ, працівники порту Амстердама відмовилися розвантажувати танкер із російським дизельним паливом. Муніципалітет Амстердама підтримав працівників порту.

Юридично танкеру все ще дозволено заходити в порт, оскільки на російську нафту та нафтопереробні продукти все ще не накладено санкції ЄС.

Читайте також: В ОП сподіваються, що шостий пакет санкцій Євросоюзу буде найболючішим для росії

Танкер Sunny Liger, а також ще декілька суден, які перевозять російське паливо, ходять під прапором Маршаллових островів. Водночас серед перевізників також є декілька танкерів, власниками яких є європейські компанії, зокрема Греції та Мальти.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії. Європейський Союз вжив економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни» до продовження війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-