Найбільший незалежний нафтотрейдер Vitol припинить торгувати російською нафтою

Найбільший незалежний нафтотрейдер Vitol припинить торгувати російською нафтою

Укрінформ
Vitol Group, найбільший у світі незалежний нафтотрейдер, має намір до кінця 2022 року повністю припинити торгівлю нафтою та нафтопродуктами російського походження.

Про це повідомляє інформагентство Bloomberg, передає Укрінформ.

Обсяги російської нафти, що перевалюється Vitol, "значно скоротяться у другому кварталі зі скороченням поточних контрактних зобов'язань". Компанія має намір припинити торгівлю сирою нафтою та нафтопродуктами, і "ми очікуємо, що це буде завершено до кінця 2022 року", - заначив представник Vitol.

Читайте також: Байден: 30 країн виділять 60 млн барелів нафти для зниження цін на енергоресурси

Фірма, що базується в Женеві, підтвердила, що не укладатиме жодних нових угод з російською нафтою і нафтопродуктами. Після вторгнення рф в Україну компанія наголошує, що її закупівлі були частиною раніше вже існуючих контрактів.

Нагадаємо: 24 лютого росія напала на Україну, продовжує масовані бомбардування та ракетні обстріли мирних міст і селищ, застосовує масовий терор проти мирного населення на тимчасово захоплених територіях.

Читайте також: Найбільша індійська нафтопереробна компанія відмовилася від російської нафти

Європейський Союз надає Україні економічну, фінансову, політичну та військову підтримку, застосував проти росії чотири пакети важких економічних санкцій та підготував до запровадження п’ятий пакет обмежувальних заходів, які покликані обмежити можливості путіна у фінансуванні його машини війни.

Разом із цим, на цей час країни ЄС не змогли дійти згоди навколо повної заборони імпорту російських нафти та газу, що приносить режиму путіна близько одного мільярда євро щодня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-