Фінляндія хоче побудувати стіну на кордоні з росією - ЗМІ

Фінляндія хоче побудувати стіну на кордоні з росією - ЗМІ

Укрінформ
Фінляндія планує за допомогою паркану посилити безпеку на своєму східному кордоні, де межує з росією, - наразі там розташована огорожа з колючого дроту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на MTV Uutiset.

Влада Фінляндії вирішила побудувати паркани на кордонах з Росією "в зонах підвищеного ризику". Йдеться про прикордонні переходи та прилеглі до них території.

Прикордонники розповіли, що наразі триває підготовчий аналіз. Повідомляється, що керівництво держави повинне прийняти рішення про будівництво паркану.

Читайте також: Фінляндія готується до припинення постачання газу з росії

У фінському міністерстві внутрішніх справ заявили, що підготовка до будівництва прикордонних загороджень є частиною оперативної готовності Фінляндії. Країну хочуть підготувати до ситуації, коли росія направлятиме "біженців" до фінського кордону, ведучи гібридну війну. Щось схоже відбувалося на кордоні Польщі та Білорусі, коли так звані "біженці" намагалися прорвати польський кордон.

Читайте також: Данія та Швеція викликають послів рф через порушення свого повітряного простору

Загалом протяжність кордону Фінляндії та Росії складає 1 343 кілометри. При цьому фінські прикордонники не уточнили, якою буде протяжність огорожі на кордоні з росіянами.

Як повідомлялося, у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого, Фінляндія та Швеція дедалі активніше розглядають можливість вступу до НАТО. Очікується, що обидві країни приймуть рішення щодо вступу в НАТО упродовж найближчих кількох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-