Данія та Швеція викликають послів рф через порушення свого повітряного простору

Данія та Швеція викликають послів рф через порушення свого повітряного простору

Укрінформ
Данія та Швеція викликають послів Росії після того, як російський розвідувальний літак порушив повітряний простір обох країн.

Про це 1 травня повідомили уряди країн, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

За словами чиновників, літак увійшов у повітряний простір Данії ввечері 29 квітня на схід від острова Борнхольм, а потім влетів у повітряний простір Швеції.

«Російського посла завтра викликають у міністерство закордонних справ. Ще одне порушення Росією повітряного простору Данії. Це абсолютно неприйнятно і вкрай тривожно у нинішній ситуації», – написав міністр закордонних справ Данії Йеппе Кофод у Twitter.

Читайте також: Літак-розвідник рф порушив повітряний простір Швеції

Міністерство закордонних справ Швеції також повідомило, що російського посла викличуть у Стокгольм.

«Існують встановлені процедури для такого типу справ. Це стосується, зокрема, виклику представника причетної нації до міністерства закордонних справ»,– йдеться в повідомленні.

Міністр оборони Швеції Петер Гультквіст заявив шведському громадському радіо, що порушення було «неприйнятним» і «непрофесійним».

Читайте також: Данія передасть Україні бронетранспортери та важкі міномети

Як повідомлялося, у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого, Фінляндія та Швеція дедалі активніше розглядають можливість вступу до НАТО. Очікується, що обидві країни приймуть рішення щодо вступу в НАТО упродовж найближчих кількох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-