32 телепрограми, якими володіє «Газпромбанк», не ретранслюватимуться в Литві

32 телепрограми, якими володіє «Газпромбанк», не ретранслюватимуться в Литві

Укрінформ
Комісія з питань радіо і телебачення Литви (LRTK) припинила прийом 32 телевізійних програм, підконтрольних російській компанії «Газпром-Медіа».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

«Раніше LRTK відреагувала на звернення Національної ради і заблокувала в країні мовлення російських пропагандистських каналів RT і Sputnik. Тепер заборонено велику кількість телепрограм рф. Причина для санкцій – директива Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) США, яка вводить обмежувальні фінансові заходи щодо «Газпромбанку», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 24 лютого OFAC ухвалило директиву про запровадження обмежувальних фінансових заходів щодо «Газпромбанку», відкритого акціонерного товариства рф. Ця компанія володіє холдинговою компанією «Газпром-Медіа» (ВАТ «Газпром-Медіа») у рф, що контролює 32 телевізійні програми. Вони до цього часу ретранслювалися або розповсюджувалися в мережі Інтернет на території Литви.

Читайте також: У Списку вдячності Нацради вже 85 медійних організацій та мовників світу

Оскільки ВАТ «Газпромбанк» входить до переліку організацій, що підпадають під санкції OFAC, провайдери телевізійних послуг або інтернет-розповсюджувачі, які працюють у Литві, наражаються на пряму або опосередковану небезпеку порушення санкцій OFAC. Вони можуть фіксуватися під час укладання угод, здійснення платежів та інших операцій, пов’язаних із розповсюдженням телевізійних програм. Крім того, LRTK вважає, що ретрансляція або розповсюдження в інтернеті телепрограм, власники яких підпадають під санкції OFAC, не відповідає інтересам національної безпеки Литовської Республіки.

Для того, щоб захистити провайдерів телевізійних та інтернет-послуг від можливого порушення санкцій OFAC та від пов’язаних із цим фінансових ризиків, LRTK ухвалила рішення про призупинення розповсюдження (ретрансляція, розповсюдження в інтернеті) на території Литовської Республіки таких телевізійних програм: «Avto Plius», «BOKS TV», «HDL», «INDIYSKOYE KINO», «KINOKOMEDIYA», «KINOMIKS», «KINOSERIYA», «Kukhnya TV», «KVN TV», «Kto yest kto», «La Minor TV», «KHL TV channel», «M-1 Global», «Muzhskoye kino», «Nashe novoe kino», «Nostalgiya», «NTV Mir», «NTV Pravo», «NTV Serial», «NTV Stilj», «Piatnica», «Piatnica International», «RODNOYE KINO», «Russkaya Noch», «TB-3», «THT», «THT Comedy», «THT International», «THT Music», «ZEE TV», «Zhivi!», «Malysh-TV».

Читайте також: Мовлення у постраждалих від російських бомбардувань регіонах відновлять завдяки Литві

Як повідомляв Укрінформ, радіопередавальний і телевізійний центр Литовської Республіки (AB Lietuvos radijo ir televizijos centras) передав державному Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення 10 FM-радіопередавачів і 9 цифрових телевізійних передавачів для відновлення трансляції українських мовників.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-