Болгарія спростовує фейк окупантів про свою зброю на сході України

Болгарія спростовує фейк окупантів про свою зброю на сході України

Укрінформ
Міністр економіки Болгарії Корнелія Нінова спростувала заяви окупантів псевдореспубліки «ДНР», начебто українська армія на Донеччині здійснювала обстріли болгарською зброєю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

За словами Нінової, ще 20 лютого вона звернулася до Комісії з контролю за експортом зброї, щоб перевірити заяви окупантів із так званої «ДНР» про те, що українська армія під час обстрілів використовувала 30-міліметрові автоматичні гранатомети, вироблені на болгарському заводі «Арсенал».

Вона додала, що Комісія перевірила й наголосила, що жодних дозволів не було видано на експорт зброї з Болгарії до України з 2014-2015 років.

Читайте також: ДПСУ назвала фейком заяву Росії про «українських диверсантів» на кордоні

Більше того, на сайті самого «Арсеналу» вказано, що нині завод виготовляє різні моделі 40-міліметрових автоматичних гранатометів, а не 30-міліметрових.

Раніше бойовики псевдореспубліки «ДНР» стверджували, начебто українські військові використали 30-мімітетровий автоматичний гранатомет, який був виготовлений на болгарському заводі «Арсенал», для обстрілу селища Зайцеве.

Сполучені Штати і НАТО звинувачують Росію в спробах використання дезінформації та операції під фальшивим прапором, щоб спровокувати відповідь України, створюючи таким чином привід для російського вторгнення в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині окупаційні війська здійснили обстріли у районі 32 населених пунктів — поліція відкрила справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-