Поліція відкрила справи через обстріли поблизу 32 населених пунктів в зоні ООС

Поліція відкрила справи через обстріли поблизу 32 населених пунктів в зоні ООС

Фото
Укрінформ
На Донеччині окупаційні війська здійснили обстріли у районі 32 населених пунктів — поліція відкрила справи. 

Про це інформує пресслужба Національної поліції України (НПУ), передає Укрінформ.

“Поліцейські документують наслідки обстрілів і допомагають місцевим жителям. Розпочато досудові розслідування за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни), 258 (терористичний акт)”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що впродовж вихідних унаслідок обстрілів загинули двоє військовослужбовців, поранено сімох; також було зафіксовано 31 пошкодження будинків та об’єктів інфраструктури.

Читайте також: Обстріли на Луганщині: пошкоджені насосна станція, газовідвід та інші об'єкти

Зокрема, НЗФ вели вогонь поблизу: міст - Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка, Світлодарськ, Залізне; сіл та селищ - Старогнатівка, Гранітне, Луганське, Побєди, Новогнатівка, Північне, Опитне, Піски, Тарамчук, Новотроїцьке, Павлопіль, Південне, Новолуганське, Нью-Йорк, Новогригорівка, Трудівське, Миколаївка, Богданівка, Мемрик, Новомихайлівка, Миронівський, Травневе, Новоселівка, Водяне, Шуми, Зайцеве, Чермалик.

Окупаційні війська здійснили обстріли в районі 32 населених пунктів / Фото: Національна поліція

Також, як уточнюється щодо Мар’їнки та Красногорівки, було пошкоджено лінії електропередач. Зокрема, другу добу Красногорівка перебуває без світла, тепла, води, є перебої зв’язку.

Тож силами військово-цивільної адміністрації, ДСНС і поліції організовано пункт обігріву для громадян на базі школи №5: тут можна отримати допомогу, зарядити телефони тощо. Місцева влада прийняла рішення щодо переведення навчальних закладів на дистанційне навчання.

Читайте також: Медіадесант Росії в ОРДЛО вже тиждень створює «картинку» - Центр стратегічних комунікацій

У селі Новогнатівка було пошкоджено будівлю школи, яка тимчасово не працює, а в селі Миколаївка - будівлю насосної станції, зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 19 лютого у Нацполіції поінформували, що правоохоронці документують наслідки обстрілів бойовиків, через які на Донеччині постраждало дев'ять населених пунктів Донеччини – за фактами цих подій були відкриті кримінальні провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-