Міноборони РФ повідомляє, що повертає на базу підрозділи двох військових округів

Міноборони РФ повідомляє, що повертає на базу підрозділи двох військових округів

Укрінформ
Підрозділи Західного та Південного військових округів Росії у вівторок починають повернення з навчань до пунктів базування залізницею та автомобільним транспортом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на офіційного представника Міноборони РФ Ігоря Конашенкова. 

«Підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали завантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони. Окремі підрозділи здійснять марші своїм ходом у складі військових колон», - сказав Конашенков.

Читайте також: Шойгу доповів Путіну про часткове завершення військових навчань

Він уточнив, що російські військові продовжують навчання на низці напрямків. «У Збройних Силах РФ продовжується комплекс масштабних заходів оперативної підготовки військ та сил. У них беруть участь практично всі військові округи, флоти та ВДВ», - зазначив представник Міноборони РФ.

Серед маневрів, що тривають, він назвав навчання "Союзна рішучість" (10-20 лютого), в ході яких війська Східного військового округу і ВДВ Росії взаємодіють з білоруськими збройними силами.

«В оперативно-важливих районах Світового океану та акваторіях морів, що прилягають до території Росії, проводиться серія військово-морських навчань, в яких задіяні надводні кораблі, підводні човни та морська авіація», - сказав Конашенков, ймовірно маючи на увазі, у тому числі , і російські навчання в акваторії Чорного та Азовського морів (13-19 лютого).

Читайте також: Путін все ще має час відступитися – Джонсон

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозширення НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу пристати на такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-