Наступні кроки після зустрічі НАТО-Росія вплинуть на безпеку в Європі - глава МЗС Британії

Наступні кроки після зустрічі НАТО-Росія вплинуть на безпеку в Європі - глава МЗС Британії

Укрінформ
Подальші кроки після переговорів у рамках засідання Ради НАТО-Росія матимуть ключове значення для миру і безпеки в Європі.

Про це заявила міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, коментуючи результати засідання Ради НАТО-Росія, передає Укрінформ із посиланням на сайт британського уряду.

За її словами, Британія та союзники дали зрозуміти Росії, що нарощування військової присутності на кордоні України та в окупованому Криму є неприйнятним.

Трасс наголосила, що її країна засуджує агресію і дестабілізаційну діяльність Росії.

«Подальше військове вторгнення в Україну було б серйозною стратегічною помилкою та завдало б економіці Росії тяжких збитків, включно зі скоординованими санкціями. Затяжний конфлікт призведе до втрати життів і нашкодить громадам з обох сторін. Це реальність збройного конфлікту, як ми бачили раніше», - сказала глава британського МЗС.

Трасс зазначила, що Росія порушує зобов’язання своїми нещодавніми діями на кордонах України та в тимчасово окупованому Криму. Вона нагадала, що Велика Британія та союзники солідарні в підтримці суверенітету та територіальної цілісності України та протистоять загрозливій поведінці Кремля.

«Наступні кроки матимуть критичне значення для миру та безпеки в Європі. Єдиний шлях уперед – деескалація з боку Росії та її участь у змістовних дискусіях», – підсумувала очільниця МЗС Британії.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж поточного тижня відбуваються чисельні дипломатичні заходи для обговорення питань європейської безпеки та зниження напруги навколо України, що була спровокована Росією.

Зокрема, перший раунд переговорів між Росією і США відбувся в понеділок у Женеві. У Брюсселі цього ж дня пройшло засідання Комісії Україна-НАТО за участю віцепрем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

У середу,12 січня, в штаб-квартирі Альянсу провели засідання Ради НАТО-Росія. За підсумками цього засідання генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО надає практичну та політичну підтримку Україні та продовжуватиме такі зусилля для забезпечення права України на самооборону.

Цього тижня також відбудеться обговорення поточного стану європейської безпеки в рамках ОБСЄ.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-