Бустерна доза вакцини на 85% захищає від наслідків Омікрону

Бустерна доза вакцини на 85% захищає від наслідків Омікрону

Дослідження
Укрінформ
Британські науковці оприлюднили дослідження, яке свізчить про те, що бустерна доза вакцини від коронавірусу на 85% захищає від важкого перебігу хвороби внаслідок нового штаму Омікрон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Повідомляється, що дослідження проводилося колективом науковців з Імперського коледжу Лондона. На підставі наявних даних про зараження Омікроном, вчені побудували статистичну модель, з якої випливає, що бустерна доза вакцини надає захист від 80% до 85.9% від важкого перебігу хвороби, що дещо менше, ніж ефективність вакцини проти інших штамів коронавірусу (зокрема 97% захисту від Дельти).

Водночас вчені відзначають, що цей результат свідчить про важливість щеплення бустерною дозою, оскільки це дозволить більшості людей уникнути шпиталізації внаслідок захворювання COVID-19.

«Наразі невідомим залишається тільки те, наскільки важким може бути перебіг хвороби внаслідок зараження Омікроном. Може піти декілька тижнів на те, щоб це дослідити, тож уряди мають вже спланувати дії (щодо вакцинації бустерною дозою, - ред.)», - заявив один із дослідників з Імперського коледжу професор Азра Гані. Він додав, що кампанія з щеплення бустерними дозами вакцини є вкрай важливою частиною загальної боротьби з пандемією.

Як повідомляв Укрінформ, нове дослідження Гонконзького університету підтверджує, що Омікрон розвивається у 70 разів швидше у повітряних шляхах, що робить цей варіант коронавірусу набагато заразнішим, ніж Дельта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-