Провідна група Європарламенту закликає не визнавати вибори у Держдуму РФ

Провідна група Європарламенту закликає не визнавати вибори у Держдуму РФ

Укрінформ
Одна з найбільших та найбільш впливових політичних груп Європарламенту – група Європейської Народної Партії (EPP) закликала Євросоюз не визнавати вибори до Держдуми та до місцевих органів влади, що відбулися наприкінці минулого тижня в Російській Федерації.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у повідомленні на вебсторінці ЄНП.

«Група ЄНП закликала ЄС не визнавати вибори в Росії. Те, що відбулося в Росії 17-19 вересня, не було виборами. У росіян була вкрадена можливість сказати слово та вільно обрати долю власної країни. Група ЄНП закликає ЄС та його країни-члени не визнавати це голосування», - зазначили з цього приводу депутати Європарламенту, віце-голова групи ЄНП Сандра Калнієте та доповідач по Росії Андрюс Кубілюс.

Вони зауважили, що недопущення до виборів опозиційних кандидатів, переслідування незалежних медіа, заборона використання технології «розумного голосування» та розтягнення самої процедури голосування на три дні, як і недопущення міжнародних спостерігачів від ОБСЄ/БДІПЛ до спостереження за виборами свідчать про те, наскільки нинішній режим у Кремлі боїться власного народу.

Читайте також: Рада визнала незаконними вибори до російської Держдуми

«Протягом трьох днів голосування надійшли повідомлення про численні та серйозні порушення. Електронна система голосування була використана режимом для формування остаточного результату голосування, без жодного незалежного контролю, особливо у Московському виборчому окрузі. Вибори відбулися в атмосфері залякування та придушення будь-яких критичних голосів. Внаслідок безпрецедентного втручання ці результати виглядають значно гірше, ніж у 2016 році. Це серйозно послаблює легітимність правління Володимира Путіна», - йдеться у документі.

Читайте також: Мешканців ОРДЛО змушували голосувати на «виборах» до Держдуми - журналістське розслідування

Депутати Європарламенту зазначили, що те, що відбулося у Росії, абсолютно відрізняється від того, що можна побачити у демократичних країнах, включаючи сусідню Україну, де влада не боїться проводити прозорі та справедливі вибори.

«Якщо б вибори в Литві, Латвії або у будь-якій іншій країні ЄС були організовані таким ганебним чином, як це було зроблено в Росії, такі вибори були б визнані нелегітимними», - наголосили Калнієте та Кубілюс.

Як повідомлялося, в Російській Федерації 17-19 вересня відбулися вибори до Держдуми та місцевих органів влади. Напередодні виборів режим Путіна виключив із участі у перегонах будь-які опозиційні сили, розгорнув переслідування та репресії проти громадських активістів, правозахисників і незалежних журналістів, не допустив міжнародних спостерігачів для спостереження за голосуванням. Численні порушення та підтасовки були помічені під час самого голосування, яке було розтягнуто на три дні для забезпечення потрібного російській владі результату.

Читайте також: «Розумне голосування» на виборах до Держдуми сплутало Путіну всі карти — Латиніна

Раніше депутати Європарламенту на пленарному засіданні 15 вересня ухвалили доповідь щодо політики Євросоюзу стосовно Російської Федерації, в якій закликали ЄС бути готовим не визнавати вибори в Росії, що були організовані всупереч будь-яким демократичним нормам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-