«Розумне голосування» на виборах до Держдуми сплутало Путіну всі карти — Латиніна

«Розумне голосування» на виборах до Держдуми сплутало Путіну всі карти — Латиніна

Укрінформ
Опозиціонер Олексій Навальний навіть перебуваючи у в'язниці шляхом своєї ініціативи "Розумне голосування" під час виборів до Держдуми РФ зміг нав'язати президенту Володимиру Путіну свій порядок денний.

Про це в спецпроєкті "Вибори без вибору" телеканалу "Дом" заявила російська журналістка і письменниця Юлія Латиніна, передає Укрінформ.

"Володимир Володимирович поставив завдання, що частка "Єдиної Росії" на виборах повинна бути 45%. Частка "Единой России" без фальсифікації навіть за участю "електоральних султанатов", типу Чечні, Башкирії або Мордовії, не виходить на 45%. Особливо не виходить в Москві. Більш того, "Розумне голосування" дуже сильно сплутала владі карти", — сказала вона.

Читайте також: У Росії заблокували сайт Навального

Латиніна зазначила, що завдяки ініціативі "Розумне голосування", на цих виборах до Держдуми РФ вперше за багато років вийшло провести дійсно виборчу кампанію.

"І Навальний з в'язниці зумів нав'язати Путіну свій порядок денний. Це перетворилося в боротьбу з Навальним. І це перетворилося в боротьбу Навального з владою. При тому, що у нього не було ніякої можливості виставити своїх кандидатів", — наголосила журналістка.

Завдяки "Розумному голосуванню", на її думку, у громадян Росії повернувся інтерес до виборів.

Читайте також: Google і Apple видалили застосунок Навального через тиск Росії

Вона додала, що "Розумне голосування" спрацювало, попри сильну протидію влади — "і в Google вони оскаржувалися, і в Apple".

"Мабуть, це все-таки останні [більш-менш адекватні] вибори, які відбулися в Росії. Тому що ситуація з виборами завдяки Навальному стає некерованою, і вибори більше несумісні з політичною стабільністю", — резюмувала Латиніна.

Читайте також: ЄС назвав «політикою залякування» тиск на інтернет-платформи під час виборів у РФ

Нагадаємо: "Розумне голосування" — це стратегія, яку запропонувала команда російського опозиціонера Олексія Навального. Мета — якщо не допустити, то хоча б мінімізувати фальсифікації на користь правлячої партії "Единая Россия".

Стратегія полягає в тому, що аналітична група Олексія Навального в кожному виборчому окрузі вибирає людину або партію, у яких є шанси виступити серйозним конкурентом для "Единой России". Ця людина може входити до будь-якої політичної партії — головне, щоб вона могла скласти конкуренцію "Единой России". І далі програма пропонує проголосувати за цього кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-