ЄС назвав «політикою залякування» тиск на інтернет-платформи під час виборів у РФ

ЄС назвав «політикою залякування» тиск на інтернет-платформи під час виборів у РФ

Укрінформ
Тиск, який був здійснений російською владою на провідні інтернет-платформи з метою примусити їх видалити онлайн-додатки щодо запропонованого опозицією «розумного голосування», є проявом загальної політики залякування та репресій.

Про це у понеділок у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Саме так він відповів на запитання журналістів про ставлення ЄС до поведінки провідних інтернет-платформ, включаючи Google та Apple, які видалили або обмежили додатки так званого «розумного голосування» напередодні російських виборів.

Читайте також: У Берліні стурбовані повідомленнями про порушення на російських виборах

«Ми не заглиблюємося у мотивацію дій приватних компаній, які не є європейськими, у їх рішеннях щодо Росії… На це варто дивитися в контексті рішень і дій (влади РФ - ред.) проти додатків пана Навального. Ці дії були спрямовані на створення загальної атмосфери залякування в Росії під час цих виборів, вони є несумісними з плюралістичним суспільством. Російська влада прийняла два закони – про так званих «іноземних агентів» та про «небажані організації». Обидва суперечать зобов’язанням Росії в рамках ООН, ОБСЄ та Ради Європи», - наголосив Стано.

Читайте також: Google і Apple видалили застосунок Навального через тиск Росії

Як повідомлялося, наприкінці серпня – на початку вересня Роскомнагляд зажадав від Apple і Google видалити застосунок "Навальний" зі своїх магазинів застосунків App Store і Google Play, як такий, що використовується "Фонд боротьби з корупцією", який в Росії визнаний «іноагентом», «екстремістською» та «забороненою» в РФ організацією.

17 вересня з’явилася інформація, що через тиск із боку російської влади платформи Google та Apple видалили застосунок Навального з "Розумним голосуванням" з онлайн-магазинів Google Play та App Store.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-