Google і Apple видалили застосунок Навального через тиск Росії

Google і Apple видалили застосунок Навального через тиск Росії

Укрінформ
Компанії Google і Apple видалили застосунок соратників російського опозиціонера Олексія Навального з "Розумним голосуванням" з онлайн-магазинів Google Play і App Store.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс. 

16 вересня заступник голови Роскомнагляду Вадим Суботін заявив, що компанії можуть бути оштрафовані, якщо відмовляться видалити застосунок зі своїх магазинів.

Вчора представники Google і Apple були присутні на засіданні комісії Ради Федерації із захисту державного суверенітету.

За словами Суботіна, вони "не змогли пояснити позицію компаній" з питання видалення програми зі своїх магазинів.

Читайте також: США запровадили додаткові санкції проти Росії - у річницю отруєння Навального

Зазначається, що наприкінці серпня і початку вересня Роскомнагляд затребував від Apple і Google видалити застосунок "Навальний" зі своїх магазинів застосунків App Store і Google Play, тому що, згідно з позицією відомства, він нібито використовується для продовження діяльності визнаної екстремістською і забороненою на території РФ організації "Фонд боротьби з корупцією" (ФБК, також визнаний в РФ іноагентом).

Як повідомлялося, проєкт "Розумне голосування" Олексія Навального створений в 2018 році. Він спрямований на підтримку кандидатів, перемога яких найбільш імовірна і при цьому вони не представляють "Єдину Росію" на виборах різного рівня. Сайт проєкту неодноразово блокував Роскомнагляд. У червні 2021 року відомство звернулося до Google із проханням припинити техпідтримку сайту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-