США запровадили додаткові санкції проти Росії - у річницю отруєння Навального

США запровадили додаткові санкції проти Росії - у річницю отруєння Навального

Укрінформ
США запроваджують додаткові санкції проти Росії у зв’язку із застосування хімічної зброї проти російського опозиціонера Олексія Навального рік тому.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву речника Державного департаменту Неда Прайса.

Санкції передбачають обмеження на постійний імпорт вогнепальної зброї або боєприпасів, які вироблені або перебувають у Росії, а також на експорт у Росію ядерних і ракетних технологій.

Державний департамент і Казначейство включать до переліку дев'ять фізичних і чотири юридичних особи РФ, у тому числі оперативних працівників, причетних до отруєння Навального, та організації, які розробляли хімічну зброю.

Читайте також: Британія вводить санкції проти сімох російських спецслужбовців

«Наші сьогоднішні заходи, вжиті Державним департаментом, Міністерством фінансів, Міністерством юстиції та Міністерством торгівлі США, посилають чіткий сигнал про те, що застосування хімічної зброї не залишиться безкарним, у тому числі щодо осіб та організацій, причетних до цього», - зазначив Прайс.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю з нагоди річниці замаху на вбивство в Росії Навального шляхом використання хімічної зброї низка країн заходу засудила РФ, закликавши дотримуватися Конвенції про заборону хімічної зброї та оголосивши додаткові санкції проти Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-