Армія М’янми на бронетехніці вступила у бій з групами самооборони

Армія М’янми на бронетехніці вступила у бій з групами самооборони

Укрінформ
У М'янмі сили безпеки за підтримки броньованої техніки вступило у бій з новоствореними угрупованнями самооборони у Мандалаї, другому за величиною місті країни.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Як зазначається, до цього часу бойові дії переважно точилися в невеликих містах та сільській місцевості. Але збройне формування, яка називає себе силою народної оборони, заявило, що його бійці негайно відреагували на рейд армії на одну з її баз.

За повідомленнями ЗМІ, армія за підтримки трьох броньованих машин оточила школу-інтернат у Мандалаї, де розміщувалася опорна база опору.

Читайте також: Королева краси із М'янми приєдналася до повстанців

Представники військового режиму поки не коментували цю інформацію.

Армія у М'янмі завдала артилерійських та повітряних ударів у низці інших місць після того, як опозиційні збройні формування почали чинити напади на солдатів. Є жертви з обох сторін, десятки тисяч людей змушені були залишити свої домівки.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Читайте також: Екслідерка М'янми вперше особисто постала перед судом

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС і фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжи та президент Він М'їн були заарештовані.

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Све тепер виконує роль перехідного голови держави. Проте вся повнота влади належить керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну, поки діятиме надзвичайний стан.

Багато країн засудили цей переворот. У М'янмі противники перевороту проводять масові протести, які силовики жорстоко придушують, застосовуючи й зброю.

Низка країн Заходу, зокрема США, запровадили санкції проти військових М’янми.

Фото: PYI PHYO LWIN/TWITTER

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-