У Туреччині знижується смертність від COVID-19

У Туреччині знижується смертність від COVID-19

Укрінформ
У Туреччині за останні дві доби статистика смертності нижче 100. Попередній показник, на рівні 95 смертей за добу, був зафіксований 20 березня.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

За результатами попередньої доби в країні внаслідок інфікування коронавірусом померло 92 людини, за 4 червня - 94 людини.

Це найнижчі показники за період з 21 березня, коли було зафіксовано 102 смерті внаслідок COVID-19.

За цей період, найвищий показник смертності припав на кінець квітня, початок травня. 30 квітня було зафіксовано 394 смерті, 1 травня - 373.

Читайте також: Туреччина почала вакцинувати від COVID людей 50+

Судячи з цих даних, за травень смертність знизилася приблизно в чотири рази.

У кінці квітня кількість випадків інфікування складала щодня близько 40 тисяч, на початку травня цей показник почав поступово знижуватися. За минулу добу було виявлено 6126 нових випадків інфікування.

Показник кількості тестувань щодня: у квітні - в середньому, більше ніж 300 тис., у травні - понад 200 тис.

Читайте також: У Туреччині зробили 30 млн щеплень від COVID-19 - МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, через значне погіршення ковід-статистики, з 29 квітня до 17 травня у країні було введено повний локдаун. Він передбачав припинення роботи підприємств, окрім стратегічних. Заклади громадського харчування працювали виключно в режимі доставки. На всі поїздки по країні потрібно було мати дозвіл, міжміський громадський транспорт працював із заповненням на 50%. Очну освіту було призупинено у всіх навчальних закладах, дитсадки та ясла були закриті.

З 1 червня у країні почалося поступове послаблення локдауну, цього тижня вперше за тривалий період комендантська година в суботу діяла не повний день, а до 05.00 та після 22.00. Відкрилися для відвідувачів заклади громадського харчування, парки розваг та спортзали.

У світі станом на ранок 6 червня зафіксували 173 725 873 випадки зараження коронавірусом.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-