У Росії на Чорному морі стався витік нафти - з каналізаційного колектора

У Росії на Чорному морі стався витік нафти - з каналізаційного колектора

Відео
Укрінформ
В акваторії Чорного моря біля берегів Туапсинського району Росії стався розлив нафтопродуктів, джерелом екологічного лиха став витік на глибоководному випускному каналізаційному колекторі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Коммерсантъ з посиланням на оперштаб Краснодарського краю.

«В результаті обстеження було виявлено два місця із залишковим витіканням нафтопродуктів, які могли бути джерелом забруднення. Наразі забруднення локалізовано. Триває обробка масляних плям абсорбентами», - розповіли в оперштабі.

Фахівцям належить встановити причину, як нафтопродукти потрапили в систему глибоководного випускного каналізаційного колектора.

Читайте також: Китайський танкер розлив нафту в Жовтому морі

За попередньою інформацією, в Туапсинському морському порту і на Туапсинському нафтопереробному заводі (власник "Роснефть") позаштатних ситуацій не зафіксовано.

Як повідомлялося раніше, слідчі Московського міжрегіонального Слідчого управління на транспорті Слідкому РФ проводять дослідчу перевірку за фактом виявлення нафтової плями, що дрейфує в південно-західному напрямку узбережжя Чорного моря. На території Туапсе введений режим підвищеної готовності. Масляна пляма знаходиться на відстані близько 800 м від берега.

Читайте також: У Ізраїлі закрили усі середземноморські пляжі через розлив нафти

Улітку минулого року в Росії відбувався масштабний розлив нафти на свердловині в Ненецькому автономному окрузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-